Klaus Johannis államelnök virágkoszorút helyezett el a Colectiv klub előtt

Klaus Johannis szerda reggel koszorút helyezett el a Colectiv klub előtt, a négy évvel ezelőtti tragikus esemény emlékére.

Az államelnök gyertyát gyújtott a klub előtt rögtönzött oltárnál és pár perces néma csenddel adózott a 2015. október 30-án bekövetkezett tűzvészben életüket vesztett személyek emléke előtt.

A Colectiv klubban 2015. október 30-án este ütött ki a tűz néhány nem megfelelően alkalmazott pirotechnikai eszköz miatt, a Goodbye to Gravity együttes lemezbemutató koncertje közben. A tűzvész következtében 64-en vesztették életüket.

A hatóságok 2016. április 28-án bűnvádi eljárást indítottak a klub három tulajdonosa ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, testi sértés és a munkavédelmi intézkedések be nem tartása miatt.

A Colectiv-tragédia után, november 3-án több ezer tüntető követelte a fővárosban és a nagyvárosokban Victor Ponta kormányfő, Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettes és Cristian Popescu-Piedone, a 4. kerületi polgármester lemondását. A Ponta-kormány november 4-én lemondott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?