Megszűnik a Realitatea TV

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) nem hosszabbította meg a Realitatea TV licencét. A hírtelevíziót üzemeltető Realitatea Media tavasszal került csődeljárás alá, miután a Bukaresti Fellebviteli Bíróság jóváhagyta a társaság gazdasági-pénzügyi átszervezését elutasító alapfokú ítéletet.

Az átszervezés jóváhagyott terve nélkül a Realitatea Media nem tudott a lincenc meghosszabbításához szükséges pénzügyi igazolást felmutatni. A CNA tíz tagja közül négyen, Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis és Răsvan Popescu szavaztak a Realitatea TV licencének meghosszabbítására, öten, Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălaşa, Gabriel Tufeanu és Radu Herjeu ellene, Borsos Orsolya pedig tartózkodott, írja a news.ro.

A CNA ugyanakkor jóváhagyta a Realitatea Plus licencének módosítását. Cozmin Guşă, a Realitatea TV a Szociáldemokrata Pártba hétfőn visszairatkozott tulajdonosa erre a Geopol International nevű cége által működtetett csatornára menti át az adást. A Realitatea Plus ugyanakkor nem része a must carry-csomagnak és nincs benne minden kábelszolgáltató kínálatában. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?