Közszállítási kedvezmény a Sapientia kolozsvári hallgatóinak is

Több mint tíz éves fennállása óta először részesülnek a Sapientia EMTE kolozsvári karának hallgatói közszállítási kedvezményben Kolozsváron. Az egyetem akkreditálását követve hallgatói jogosultak a városi tanács által támogatott kedvezményes buszbérletekre – tájékoztatott vasárnap a felsőoktatási intézmény.

Mindehhez az egyetemnek megállapodást kellett kötnie a Kolozsvári Közszállítási Vállalattal (RATUC). A felmerülő problémák megoldásáért Ferencz István, a Sapientia EMTE kolozsvári Hallgatói Önkormányzatának elnöke (kHÖK) és Geréd Imre városi tanácsos közösen fordultak az illetékes hatósághoz a helyzet megoldása érdekében. A közös fellépés eredményeképpen a helyzet megoldódott, így a Sapientia EMTE hallgatói is jogosultak a kedvezményes bérletekre.

Dr. Tonk Márton, a Sapientia EMTE kolozsvári karának dékánja üdvözölte a megállapodást. Elmondta, tulajdonképpen ez jelenti a normalitást, hisz az egyetem hallgatói is teljes jogú tagjai a kolozsvári egyetemista közösségnek, így számukra is kijár az utazási kedvezmény.

„E hét kezdetétől már a Sapientia hallgatói is féláron juthattnak hozzá a kolozsvári közszállítási bérletekhez. A felmerülő akadályok megoldásában nagy segítség volt az RMDSZ munkatársainak tapasztalata.” – nyilatkozta Geréd Imre városi tanácsos.

A kolozsvári hallgatók egy vagy két vonalra igényelhetnek kedvezményes bérletet, amelyek ára 30, illetve 42 lej. A kiváltáskor rendelkezniük kell érvényes diákigazolvánnyal, illetve StudCard, ISIC Student, Euro<26 vagy Omnipass kártyával – mondta el a részleteket Ferencz István, a Sapientia Kolozsvári Hallgatói Önkormányzatának elnöke. 

Kimaradt?