Borszék: mint a képeslapokon

A XX. század elején még létező, pazar panorámát kínáló lelátót képeslapok alapján álmodták újra és építették meg Borszéken a Kerülő út turisztikai ösvényen Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

A napfürdőzni vágyó turistákat a hajdani fénye visszaszerzésén dolgozó fürdőváros Millennium parkkal is várja. Mindkét létesítményt a vasárnap este záruló Borszéki Napokon avatták fel.

A Millennium park avatóján Borszék testvértelepüléseinek – Bácsalmás, Fonyód, Pilisvörösvár, Zákányszék és a felvidéki Tallós – népes képviselete vett részt. mikborboly

Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök avatóbeszédében elismeréssel beszélt a városvezetőség munkájáról.

„Gratulálok a borszéki közösségnek, hogy ezen az úton próbálja tartani a várost. Látom, hogy az utóbbi időben számos megvalósítás történt, amelyek által a közösség gazdagabbá válik és a település közelebb kerül ahhoz, hogy egy önmagát eltartani képes és a térség egyik húzóerejének számító központja legyen" – fogalmazott Borboly.

Hozzátette: húsz évig rossz kezekben volt a város, rosszhiszemű magánosítók kezébe került a település vagyona, ezt próbálják közös erővel helyrehozni, ami nem könnyű feladat.

A városfejlesztés folyatódik

panoramaA lelátó avatóján mondott beszédében Mik József polgármester ismertette: a Borszék Fellendítéséért Egyesületet a város 2005-ben alapította azzal a céllal, hogy pontszerű megvalósításokat hozzanak létre, azóta Hargita Megye Tanácsától minden évben sikerült pályázati forrásokat szerezniük elképzeléseik megvalósításához, így az Arany János pihenőhely és borvízforrás felújításához, valamint a városban kihelyezett tájékoztató táblák felállításához és a Napfürdő felépítéséhez is. {loadposition kmn}

A városvezető hozzátette: az ősz folyamán a Napfürdő egy filagóriával bővül majd, jövőre pedig öltözőket is építenek.

A továbbiakban újabb épület felújításokhoz kérte a megyei tanács támogatását.

A Napfürdő-lelátó megvalósításának összköltségvetése 12 000 lej volt, ebből 5000 lejt Hargita Megye Tanácsától nyert a város, az 5500 lejes önrészt pedig a Borszékért Egyesület biztosította.

Kimaradt?