Levétette a magyar vámos cipőjét – kérkedik a román kamionos

Azzal kérkedik a Facebook-oldalán egy román kamionos, hogy a borsi határon felszólította a járművét ellenőrző magyar vámost: vegye le a cipőjét, ha be akar lépni a vezetőfülkébe.

Az Ilie Matei nevű konstancai hivatásos sofőr egy méregdrága Volvo FH16 750-es nyerges vontatót vezet, amelynek kabinját hófehér kárpitozás borítja. A napokban a balti országokban volt útja, hazafelé a borsi magyar-román határátkelőnél lépett be Romániába.

Ilie Matei azt állítja, hogy miután a magyar vámos elkérte az iratait, és mindent rendben talált, érezhetően kötözködő hangulatban ellenőrizni akarta a kamion vezetőfülkéjét. Ám a román sofőr figyelmeztette: ezt csak akkor teheti meg, ha előbb leveszi a cipőjét. A magyar város „megrezzent”, és románul azt felelte, hogy egy ellenőrző szerv képviselőjeként bármit megtehet, de végül meggondolta magát, és nem lépett be a kabinba.

Az Ilie Matei – „Omul soselelor” nevű Facebook-oldalnak egyébként több mint 20 ezer követője van. Működtetője bejegyzésében arról is ír, hogy Magyarország az az ország, ahol a kamionosok felfele tartott középső ujjal üdvözlik a romániai kollégáikat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?