Viorica Dăncilă vitára hívta Klaus Johannist

Szemtől szembe vitára hívja Klaus Johannis államelnök-jelöltet - nyilatkozta kedden este Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

„Nagyon eredményesnek bizonyult abban, hogy összefogja a pártokat a kormány megbuktatása érdekében. Várjuk, hogy ugyanilyen hatékony legyen akkor is, amikor kormányának megszavazásáról van szó. Nagyon hatékony, amikor forgatókönyveket és háborúkat kell kitalálni a PSD ellen. De amikor az ország kormányzásáról, amikor államfőként az alkotmányos hatáskörök gyakorlásáról van szó, akkor minden szinten elbukik” – mondta Dăncilă a Szociáldemokrata Párt (PSD) székházában tartott sajtóértekezleten.

Ugyanakkor úgy értékelte, hogy „nagy felelőtlenség” leváltani a kormányt úgy, hogy „semmilyen megoldásod nincs a helyettesítésére”. Dăncilă hozzátette: "minden olyan párt, amely megszavazta a bizalmatlansági indítványt, felelősséggel tartozik az új kormány összeállításáért. "Azért, mert megdöntötte ezt a kormányt anélkül, hogy lett volna, amivel helyettesítse, s az utóbbi időben tanúsított teljesen felelőtlen magatartása miatt, a románok előtt kihívom Johannis államfő-jelöltet egy szemtől szembeni vitára' - mondta Viorica Dăncilă a Szociáldemokrata Párt (PSD) székházában tartott sajtóértekezleten.

Dăncilă úgy vélte, Klaus Johannis elnök „maximális hatékonysággal árt Romániának”, és példának azt hozta fel, hogy „akadályozta a kormány működését, megsértette az alkotmányt és a pártatlanság elvét”, illetve „gyűlöletbeszédet” folytatott a PSD ellen.
 

Kapcsolódók

Kimaradt?