Az RMDSZ szóvivője Băsescuról: Petrov nem ismeri a szégyent

Epésen reagált az RMDSZ szóvivője Traian Băsescunak arra a szombati kijelentésére, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnök rendszeresen elárulja a politikai partnereit. Hegedüs Csilla emlékeztetett, hogy „Petrov, a besúgó” a saját pártját is elárulta.

A volt államfő Digi24 hírtelevízió egyik műsorában azt fejtegette, hogy ha Klaus Johannis felkéri kormányalakításra a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökét, Ludovic Orban csak „erkölcstelen megoldással” lesz képest parlamenti többséget kialakítani. Băsescu szerint az „erkölcstelen megoldás” azt jelentené, hogy a leendő miniszterelnök Călin Popescu Tăriceanuval, Victor Pontával és Kelemen Hunorral szövetkezik. „Ez a három politikus mindig elárulta a szövetségeseit” – jelentette ki a volt államfő.

A Facebook-oldalán közzétett válaszában Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője emlékeztette Traian Băsescut a besúgói múltjára. „Petrov, a besúgó. Aki a saját pártját is elárulta, megbuktatta az Ungureanu kormányt, mert abban senki sem kételkedhet, hogy az ő beleegyezésével és biztatásával történt minden. Mert így diktálták neki azok, akik zsarolták a besúgói múltjával” – írta Hegedüs.

Az RMDSZ szóvivője szerint ezzel a múlttal Traian Băsescunak pirulva csendben kellene lennie. „De Petrov nem ismeri a szégyent. Mi pedig nem hiszünk neki, mert nem hiszünk a besúgóknak. Ő az áruló, emberek millióit csapta be” – zárul az állásfoglalás.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?