Élve égettek el egy újszülöttet Chilében

A chilei rendőrség csütörtökön négy szektatagot tartóztatott le, akiket azzal vádolnak, hogy egy rituálé keretében élve égettek el egy három napos újszülöttet – írja a BBC. A szertartást novemberben tartották, a szekta vezetője szerint azért, mert a közel volt a világvége, és a gyerek volt az antikrisztus.

A chilei bűnügyi rendőrség egyik nyomozója a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a gyerek egy Vina del Mar-i klinikán született, de hivatalosan nem volt anyakönyveztetve. A rendőrség információi szerint a 2005-ben alapított szekta vezetője, Ramon Gustavo Castillo Gaete lehetett a gyerek apja, aki február óta szökésben van. A huszonöt éves anya, Natalia Guerra állítólag beleegyezett a szertartásba, őt letartóztatták.

„A gyerek meztelen volt. Beragasztották a száját ragasztószalaggal, hogy ne sírjon. Ezután egy deszkára helyezték, és a szellemek megidézése után élve vetették a máglyára” – mondta el a chilei rendőrség egyik munkatársa.

A szekta tagjai állítólag ayahuascát fogyasztottak a bűncselekmény elkövetése előtt.  Az ayahuasca egy erősen hallucinogén növény, melyet a dél-amerikai őslakosok fogyasztottak rituálék előtt.

Kimaradt?