Civil Licit: adománygyűjtéssel erősítik a civilek és vállalkozók kapcsolatát Háromszéken

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) ötödik alakalommal szervezte meg csütörtökön a Civil Licit nevű adománygyűjtő akciót, amely révén a helyi vállalkozói társadalom bevonásával másfél óra alatt 21 800 lejt gyűjtött össze három közösségi projekt támogatására.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány 2014-ben, Sepsiszentgyörgyön indította el újszerű akcióját, amely szakított a korábbi adománygyűjtő módszerekkel, és a Civil Licittel egy olyan társadalmi eseményt szervezett, ahol nem csak az adománygyűjtésen van a hangsúly, hanem az adományozók bevonásán a civilek közösségi projektjeibe, ez pedig erősíti a civil és vállalkozói szféra kapcsolatát.

A civil szervezetek programjait ugyanis forráslehetőségekhez juttatja, ám a támogató vállalkozókban is növeli a felelősséget, hiszen az egész folyamatot végigkövetik a forrásgyűjtéstől a projekt megvalósulásáig. Az eseményen civil szervezetek vezetői tíz percben bemutatták projektjüket, az összegyűlt támogatók kérdéseket tehettek fel, majd elkezdődött a licit, és aki egy-egy projektre a legtöbb pénzt adományozta, az elnyerte a főtámogatói státuszt is. 

A Háromszéki Közösségi Alapítvány igazgatója, Berecki Kinga rámutatott: sikerrel zárult a Sepsiszentgyörgyön ötödik alkalommal megszervezett Civil Licit, hiszen húsz résztvevő és támogató lelkes hozzájárulásával 21 800 lej gyűlt össze másfél óra alatt három közösségi projektre. A Vöröskereszt karácsonyi projektjének megvalósítására 8700 lejt adományoztak, az esemény főtámogatója – aki a legtöbb pénzzel támogatta a programot - Bakk Vitális Kinga, a kézdivásárhelyi Zarah Moden készruhagyár vezetője.

A HKA – Nem térkép e táj című programjára - amely 24 háromszéki osztályközösség, 1600 gyerek, honismereti kirándulásait finanszírozza -, 6500 lejt sikerült összegyűjteni, ennek a programnak a főtámogatója Fleckhammer Otto a HKA elnöke. A HKA – Taposó projektjének célja, hogy a sepsiszentgyögyi Székely Mikó Kollégium és Mikes Kelemen Líceum udvarát színesebbé tegyék, a tanulók örömére, erre 6000 lej gyűlt össze, a főtámogató pedig Ördög Csaba, az Ördög kft. vezetője.

A 2010-ben helyi vállalkozók és civilszervezeti vezetők által létrehozott Háromszéki Közösségi Alapítvány az elmúlt években számos forrásgyűjtő akciója révén több mint egymillió lejt fektetett a közösségbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?