Kiskertészek versenyét hirdetik meg Hargita megyében

Kisiskolások ültetnek veteményeskertet Hargita megyében, a legszebb kert díjazásban részesül – írja a 7hatar.ro. A felhívás a Hargita megyei IV–VII. osztályos diákoknak szólt, erre Csíkszeredából, Szentábrahámról, Pálpatakáról, Csíkkarcfalváról,  Csíkszentmártonból és Maroshévízről jelentkeztek tanulók. A vetőmag csomagokat május 10-ig osztják ki, amely sárgarépa-, saláta-, hónaposretek-, zöldborsó- és cukkinimagokat tartalmaz.

A Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete által kezdeményezett programban több mint 1100 tanuló vesz részt. Két meghatározott időpontban fényképes beszámolót kell küldeni a veteményesekről, amelyek alapján dönt egy bizottság, hogy mely kerteket látogatja meg. Díjat kap az a 3 osztály, amelynek a legszebb lesz a veteményese, illetve egyénileg legtöbb 17 diák a különböző térségekből. Az osztályközösségek 500, az egyénileg tevékenykedő kiskertészek pedig 250 lejes pénzjutalomban részesülnek.

A program célja felhívni az iskolás gyerekek és szüleik figyelmét arra, hogy a konyhában szükséges friss zöldségeket különösebb anyagi ráfordítás nélkül meg lehet termelni.

Kimaradt?