Pénzeső Romániában és Belgiumban

Elhullatott egy pénzeszsákot csütörtökön Iași megyében a román posta autója; az utcára szóródott pénzt a járókelők felkapkodták – írta internetes oldalán pénteken az Adevărul napilap.

A cikk szerint a posta autója csomagokat, leveleket és pénzt szállított, amikor a Iași megyei Tomești településen a pénzeszsák az autó karosszériájának a résén az úttestre esett. Az arra járók megrohamozták a zsákot. Csak egy járőröző rendőrautó véletlen megjelenésén múlott, hogy nem verekedtek össze a zsákmány fölött. A rendőrkocsi láttán pillanatok alatt szétszéledt a tömeg.

A rendőrök már csak az üres zsákot, a szél által távolabb sodort 490 lejt és azt a bizonylatot tudták begyűjteni, mely szerint a zsák eredetileg 12,5 ezer tartalmazott. A pénzt összeszedő járókelők ellen eljárás indulhat talált javak elsajátítása miatt, de csak akkor, ha sikerül őket azonosítani.

Belgiumban is hullott a pénz az „égből” Zedelgem városában. Ott tolvajok egy széfet zsákmányoltak egy házból, ám hamar üldözőbe vették őket a rendőrök.

Erre a bűnözők kidobták kocsijukból a nyitott széfet pénzestül, hogy lassítsák a rendőrséget, és a levegőbe röppent felhőnyi 50, 100 és 200 eurós. Kapkodtak is a járókelők két kézzel a bankókért, ám két év börtönt kockáztatnak, akik nem szolgáltatják vissza a pénzt.

Kimaradt?