Caracali gyilkosságok: mégsem bírságolják meg az egyik áldozat anyját

Semmissé nyilvánította a Monica Melencu nevére kiállított 5 000 lejes bírságot a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) ügyvivő vezetője, Giorgiana Hosu.

A DIICOT múlt héten a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segítségét kérte az áprilisban eltűnt Luiza Melencu genetikai profiljának, illetve a feltételezett gyilkos, Gheorghe Dincă pszichológiai profiljának megállapítására. Ehhez azonban a caracali lány édesanyjától, Monica Melencutól vett biológiai mintára volt szükség. Az asszony több ízben megtagadta az együttműködést, így 5000 lejes bírságot szabta ki rá a hatóságok. Monica Melencu végül hozzájárult a mintavételhez.

A DIICOT ügyvivő főügyésze, Giorgiana Hosu most arra hivatkozva nyilvánította semmissé a bírságot, hogy a lány anyja végül hajlandó volt biológiai mintát adni, amelyet az Amerikai Egyesült Államokban fognak laboratóriumi elemzésnek alávetni.

A másik caracali eltűnt lány, Alexandra Măceşanu meggyilkolásának fő gyanúsítottja, Gheorghe Dincă úgy vallott a hatóságoknak, hogy Luiza Melencut is ő ölte meg. Caracal határában találtak is csontmaradványokat a nyomozók, amelyek első DNS-elemzésekor az derült ki, hogy 15-19 éves nőtől származnak, de a DNS eltér az Alexandra Măceşanuétól.

Felix Bănilă, a DIICOT főügyésze szerdán jelentette be, hogy benyújtja becsületbeli lemondását, miután Iohannis államfő bírálta azt a módot, ahogy a caracali gyilkosság ügyében zajlik a nyomozás. Lemondása nyomán a DIICOT helyettes vezetője, Giorgiana Hosu vette át ügyvivő jelleggel az intézmény vezetését.

Kapcsolódók

Kimaradt?