A vásárhelyi civilek gépkocsi helyett zöldövezettel parkoltak

Lassúbb forgalom mellett a város élettel telibb. A biztonságérzet hozzátartozik a minőségi városi élethez. Az életnélküli városok száma igen elterjedt. – ezekkel az üzenetekkel szervezte meg csütörtökön Marosvásárhelyen a Maros Közösségi Alapítvány  és az UnDaVerde szervezet a Parking Day elnevezésű demonstrációt, arra figyelmeztetve a város lakóit, hogy miképpen alakítható át egy gépkocsiparkoló parkká.

„Nemcsak a zöld övezetből lehet parkolót készíteni, hanem a parkolóból is lehet zöld övezetet. Minden az autóknak van itt alárendelve, minden azért van, hogy autóval közlekedhessünk: utak szélesítése, parkolók készítése. De bebizonyosodott már külföldön, hogy ez nem vezet sehova” – foglalta össze az akció lényegét Gál Sándor. A Marosszéki Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója úgy véli, ha az autós közlekedést támogatjuk, akkor nem fognak megoldódni a marosvásárhelyi forgalom problémái, hisz mindenki autóval kezd közlekedni és egyre több dugó lesz.

A két civil szervezet képviselői egy gépkocsinyi helyet foglaltak el a parkolóban engedéllyel, parkolójeggyel, ahol berendezkedtek, hogy bebizonyítsák, ha mindenki vásárolna egy parkolójegyet és az auto helyén egy kis parkot, zöldövezetet rendezne be, egészen más lenne a városközpont arculata.

Ezzel a kis happeninggel, amelyet a főtéren valósítottak meg, a zöldövezetek hiányára próbálták felhívni a járókelők és a hivatalosságok figyelmét.

Kimaradt?