Emléktáblát avattak a Fogarasi-havasokban Török Zsoltnak

Barátai és tisztelői részvételével emléktúrát szervezett a Fogarasi-havasokba Minerva Vincze, az idén augusztusban hegymászás közben elhunyt Török Zsolt első felesége. Az aradi alpinista hétéves fia, Dávid is részt vett a túrán, melynek végén emléktáblát szereltek az egyik sziklára.

Török Zsolt szeptember 29-én töltötte volna be a 46. életévét. Ez alkalomból hívta a Fogarasi-havasokba a néhai sportember első felesége mindazokat, akik meg szerettek volna emlékezni az alpinistáról, végigjárva utolsó túraútvonalát, a hegyen ott szállva meg, ahol vélhetően utolsó éjszakáját töltötte az aradi hegymászó.

A hétvégi túrán részt vett Török Zsolt hétéves fia, Dávid is. Az egyik sziklára egy emléktáblát szereltek fel, jövőre pedig egy szobrot is szeretnének emelni az elhunyt alpinistának.

A Török Zsolt vezette expedíció 2013-ban felért a Himalája 8126 méteres Nanga Parbat-csúcsára, ami a mai napig a romániai alpinizmus legnagyobb eredménye.

Török Zsolt idén augusztus közepén, a második feleségével kötött házassága után egy hónappal zuhant le a Fogarasi-havasokban, és halt szörnyet. Az aradi önkormányzat a Maros-parti gyerekparkot róla szeretné elnevezni az iránta való tiszteletből, és egy mászófalat is építene a zöldövezetben.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?