Gyorsan véget ért az autós üldözés, mert lemerült a Tesla rendőrautó

Gyanúsítottat üldözött Jesse Hartman rendőr óránkénti csaknem 200 kilométeres sebességgel San Franciscótól délre, az Interstate 680-as autópályán, amikor rájött, hogy szolgálati autójának kevesebb mint tíz kilométerre elegendő energiája maradt. A rendőr felhívta a diszpécsert, hogy jelentse a problémát, majd a kaliforniai autópálya-rendőrség járőrei vették át az üldözést – írja honlapján a The Mirror.

A Fremonti Rendőrkapitányság márciusban kezdte meg az elektromos Tesla Model S használatát, egy olyan kísérleti program részeként, amelyben már használtak egy Toyota Priust és egy Ford Fusion hybrid autót.

Értékelésében a kapitányság közölte, az autó „látszólag megfelel az őrjárat követelményeinek”, valamint pénzügyi és környezeti előnyökkel is jár. Az egyik felmerülő probléma az volt, hogy a szolgálati jármű körülbelül egyórás töltést igényel a műszakok között.

Hartman műszakja délután 2-kor kezdődött, az üldözés pedig este 11-kor volt. „A Tesla nem volt teljesen feltöltve a műszak elején” – mondta a rendőrség szóvivője. Hozzátette, nem egyértelmű, hogy mi volt ennek az oka, de mint kiderült, a benzines autóikkal is előfordult már hasonló eset.

A gyanúsított üldözését tíz perccel később leállították, mivel veszélyes útvonalon haladt. Az ellopott autót később San Joséban találták meg, a sofőr egyelőre nem került rendőrkézre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?