Csótányok lepték el Kolozsvár két legnagyobb bevásárlóközpontját?

Elővigyázatosságból nem nyitott ki csütörtökön reggel a kolozsvári Iulius Mall bevásárlóközpont food court-jában talaláható több vendéglő, miután egy nappal korábban a város másik végében működő Vivo Centerben a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai óriási büntetéseket osztottak ki és több élelmezési egységet bezárattak az elterjedt csótánykolóniák miatt.

A Ziua de Cluj kolozsvári napilap fotókat is közölt az érintett vendéglőkről. 

A lépés előzménye, hogy egy nappal korábban a fogyasztóvédelmi hatóság 30-30 ezer lejes büntetést szabott ki a Vivo Center bevásárlóközpontnak és az egyik ott működő élelmezési egységnek, miután az ellenőrök csótánykolóniákat fedeztek fel a konyháján.

Mircea Radu, a Kolozs megyei fogyasztóvédelmi hatóság igazgatója szerint az ízeltlábúak megjelenése összefügghet azzal, hogy a város nyugati határában található bevásárlóközpontban hónapok óta nagyméretű átépítési munkálatok zajlanak, ez pedig megbolygatta a csótányfészkeket. Hozzátette: a food court egészére kiterjedő rovarirtást rendeltek el. 

Mint elmondta, májusban a Iulius Mallban hasonló állapotokat találtak, akkor és ott is szigorú bírságokat szabtak ki és általános rovarirtást rendeltek el. Mircea Radu szerint az ilyen típusú koncentrált közélelmezési helyiségek esetében akkor tudnak eredményesen fellépni a csótányok ellen, ha minden egyes vendéglőben egyidőben rovartalanítanak, mert különben a csótányok és egyéb rovarok egyszerűen átvándorolnak az egyik konyhából a másikba.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?