Ötven lejjel próbáltak elcsábítani Kolozsváron egy 12 éves fiút

 

Hat órával közzététele után, szerda koradélutánig több mint ötszázan megosztották annak a kolozsvári édesanyának a magyar és román nyelvű Facebook-bejegyzését, amelyben azt az esetet írja le, amikor egy középkorú  férfi 50 lejjel megpróbálta elcsábítani 12 éves fiát.

„Sokat gondolkoztam, hogy tegyem-e publikussá azt, ami velünk történt. Múlt pénteken, az iskolából jövet a 12 éves fiamat egy férfi megpróbált elcsábítani 50 lejjel a buszon. Történt ez Kolozsváron, kora délután, a város egyik legforgalmasabb útvonalán” – írja bejegyzésében Kalló Angéla. A kolozsvári magyar édesanya szerint a fia elutasította az ajánlatot, de rettentően megijedt.

Azt már a Maszolnak mondta el, hogy a bejegyzés közzététele után nagyon sokan jelentkeztek hasonló történetekkel, ezért mindennél fontosabbnak tartja, hogy a szülők beszéljenek gyerekeikkel, készítsék fel őket az ilyen esetekre. „Ha esetleg láttok bajba jutott gyermekeket, segítsetek nekik. Pont ez a korosztály van leginkább kitéve a veszélynek. Most próbálgatják a szárnyaikat, önállósodnak, de még nincs elég élettapasztalatuk” – fogalmaz az édesanya.

Portálunknak azt is elmondta, hogy a körzeti rendőrségen részletes személyleírást adtak a középkorú férfiről, így remélhetőleg hamarosan eltűntetik az utcáról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?