Down-kóros kislány lett a DC Kids reklámarca

Egy tízhónapos, Down-szindrómás kislány, Valentina Guerrero a spanyol fürdőruhamárka, a Dolores Cortés új reklámarca – írta az Essentialkids. Szinte hihetetlen, de ő az első Down-kóros, aki egy nagy divattervező cég fő reklámarcaként szerepel a cég amerikai katalógusában.

down reklam masolat

Valentina Guerrero előtt állítólag fényes modellkarrier áll: „A Down-kóros emberek egyszerűen csodálatosak és megérdemlik ugyanazokat a lehetőségeket, mint mások" – mondta Dolores Cortés egy nyilatkozatában. „Le vagyok nyűgözve, hogy Valentina nekünk modellkedik."

A Down-kór becsült előfordulási valószínűsége az élve született csecsemők között 1000–1100 születésből egyre tehető, mégis a hirdetők, a tévéreklámok világszerte lassan reagálnak rá. De mintha mindez kezdene megváltozni. A Glee – Sztárok leszünk című tévésorozatban is feltűnik egy Down-kóros szereplő, Betty – a Down-kóros Lauren Potter alakítja –, aki a sorozat állandó karaktere.

Taya Kenny-t, miután édesanyját rábeszélték rokonai, hogy küldje el a fotóit egy modellügynökséghez, több gyermek-modellügynökségnél is bejegyezték. A fotók iránt nagy kereslet mutatkozott a különféle gyermekgondozási márkáktól, például a Mothercare and Early Learning Centre-től. „Taya hihetetlenül fotogén, kedves és mosolygós kisgyerek, aki egyszerűen ragyog a fotókon" – mondta Alysia Lewis az angliai modellügynökség, az Urban Angels tulajdonosa, miután a Tayaról készült fotók bekerültek az ügynökség portfóliói közé. {loadposition OTP}

Üzletláncok is beléptek a Down-kóros modelleket felvonultatók sorába. A hat éves Ryan Langston az amerikai Target and Nordstorm katalógusában szerepel. „Ez nem egy különleges ruhák különleges embereknek katalógus. Nincs semmiféle mögöttes tartalma, mint például: Nagyon büszkék vagyunk, hogy az eheti reklámunkban egy Down-kóros is szerepel, nem kellett semmiféle Nem vagyunk angyalok feliratos pólót felvennie. Egyszóval nem csináltak üzletet az egészből. Ez tetszik nekem" – mesélte blogján a kisfiú édesapja.

Valentina Guerrerot, aki babaúszódresszt reklámoz, a spanyol tervező, Dolores Cortés választotta ki a 2013-as DC Kids hirdetéséhez. A tervező a bejövő haszon 10 százalékát egy Down-kórosokat segítő alapítványnak juttatja.

Kimaradt?