Korruptgyanús kolozsvári orvos ellen vizsgálódik a DNA

Többrendbeli vesztegetés elfogadása miatt bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Alexandru Faur kolozsvári orvos ellen. A Kolozs megyei foglalkozási rehabilitációs szakértői kabinet orvosát előbb őrizetbe vették, majd hatósági felügyelet alá helyezték.

Ugyanebben az ügyben egy másik személy ellen folytatólagosan elkövetett vesztegetés és befolyással való üzérkedés miatt vizsgálódnak. A DNA szerint utóbbi áprilistól 1000 és 1500 lej közötti összegeket kért és kapott 61 személytől, cserében pedig közbenjárt annak érdekében, hogy hagyják jóvá a rokkantsági nyugdíjra vonatkozó kérelmüket, bár többen közülük nem lettek volna jogosultak a juttatásra. Az így kapott összegekből az illető 300-400 lejt Faur Alexandru orvosnak továbbított, aki nem a valóságnak megfelelő rokkantsági kategóriába sorolta a juttatást igénylő személyeket.

Hétfőn a gyanúsított 600 lejt kapott egy személytől, amelyből 300 lejt átadott az orvosnak. Utóbbit tetten érték, amikor a kabinetjében átvette az összeget. Előbbi személyt 30 napra előzetes letartóztatásba, az orvost 60 napos hatósági felügyelet alá helyezték.

Kapcsolódók

Kimaradt?