banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

R. Turcan: A Pro Románia biztosan támogatja a bizalmatlansági indítványt

A Pro Románia „határozottan elkötelezte magát” amellett, hogy aláírja a bizalmatlansági indítványt – jelentette ki hétfőn Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első-alelnöke, miután tárgyalt a Victor Ponta által vezetett párt képviselőivel.

Turcan elmondta: már korábban tárgyalt a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Népi Mozgalom Párt (PMP), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és az RMDSZ képviselőivel, a Pro Románia részéről pedig hétfőn kapott határozott választ. Azt mondta: az USR-vel és a PMP-vel már egyeztették az indítvány szövegét, az RMDSZ javaslatait hétfőn kapták meg.

Turcan „kedvező jelzéseket” észlel az ALDE részéről is, hogy támogatják az indítványt, de velük újabb tárgyalásokra kerül sor. Raluca Turcan szerint csekély esélye van annak, hogy a kormányátszervezés átmenjen a parlamenten.

„Fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy az alkotmány értelmében, ha a parlament leszavazza a kormányátszervezést, az nem jelenti a kormány bukását, ezért a szerkezetátalakításról szóló szavazást meg kell erősíteni és ki kell egészíteni a bizalmatlansági indítvánnyal – nyilatkozta a politikus.

„Ha nem kérnek bizalmi szavazást, és ragaszkodnak az úgynevezett 45 naphoz, amit egyébként sehol nem ír, mi akkor terjesztjük be a bizalmatlansági indítványt, amikor biztosak vagyunk benne, hogy átmegy” – magyarázta a liberális alelnök.

Raluca Turcan elmondta, hogy a többi ellenzéki párttal folytatott tárgyalások során nem került sor egy új kormányképlet megvitatására, arra az esetre, ha a kormányt megbuktatná a bizalmatlansági indítvány.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?