12 éves sofőr okozott balesetet, miközben a rendőrök elől menekült

A svéd határ mellett, a Finnország északi részén lévő Tornióban a rendőrök nem tudtak utolérni egy hatodik osztályos fiú által vezetett autót: hiába üldözték, egy becsapódásos baleset állította meg a 150 km/h-s sebességgel száguldozó gyereket – írja az index.hu portál.

Az egyenruhások vasárnap figyeltek fel a parkoló autóra, amely nagy gázzal indult el, amikor a közelébe értek. A kocsit üldözőbe vették, de a zuhogó esőben nem sikerült utolérniük a 150 km/h-s sebességgel száguldozó járművet, és egy idő után szem elől vesztették.

Az autót nem sokkal később a külvárosban találták meg: egy homokfalba rohant, ahonnan a levegőbe emelkedve még 10-15 métert repült, mielőtt egy fának csapódott volna.

A mentők egy 16 éves lányt húztak ki a roncsból, néhány méterre pedig egy 14 éves fiút is találtak. A még náluk is fiatalabb, 12 éves sofőrt pedig a közelben sikerült elfogniuk.

A sérülteket az oului kórházba vitték, az autóvezető fiút megszondáztatták, de kiderült, nem ivott a baleset előtt. Mivel a fiú még nem érte el a büntethetőség alsó korhatárát, nem indulhat ellene hivatalos eljárás.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?