Két drogbandát fogtak el Szentegyházán

Két, illegális tudatmódosító szereket forgalmazó és fogyasztó bűnszervezeti banda tagjaira csaptak le múlt héten a Hargita Megyei Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat (SCCO), a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyosztály (DIICOT) emberei, adta hírül a székelyhon.ro.

A szentegyházai gyanúsítottak gépjárművének átvizsgálásakor a rendfenntartók huszonhét gramm kannabiszt találtak, amelyet a huszonéves fiatalok grammonként ötvenöt lejes áron Csíkszeredában kívántak értékesíteni. A további vizsgálatok során kiderült, banda hátterében egy 41 éves személy áll. Illegális tudatmódosító szerek birtoklásának és árusításának gyanújával a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyosztály ügyésze eljárást indított, a gyanúsítottak ellen pedig harmincnapos lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

A rend biztosainak egy másik bandát is sikerült leleplezni, náluk ötvenhat gramm szintetikus kábítószer – metilmetkatinon (mefedron) –, 1230 grammnyi feltételezhetően etnobotanikus növényi származék, valamint két, ugyancsak etnobotanikus szerek termesztésére alkalmas magokat tartalmazó üvegedény és nagy mennyiségű cigarettapapír került elő.

A Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat rendőrtisztjei a további nyomozás során kiderítették, hogy a két fiatal egy nagyobb bűnszervezeti csoport tagja, amelynek egyelőre további öt csíkszeredai tagját sikerült azonosítani. A szállításra használt autókat lefoglalták.

A bandák egy év leforgása alatt legalább húsz csíkszeredai fogyasztót láttak el rendszeresen kábítószerrel.

Kimaradt?