Kislánya megölésével gyanúsítanak egy nagyváradi orvosnőt

Bűnvádi eljárás indult egy nagyváradi orvosnő ellen, aki a gyanú szerint megölte az egyhónapos kislányát, a holttestet két napig a lakásában tartotta, majd elásta a Kisősi nevű faluban, egy ház udvarán.

A Bihar megyei törvényszéki ügyészség pénteken közölte: a 31 éves Nadia Lupo, a nagyváradi megyei kórház sebésze 2015. december 17-én ölte meg a kisbabát. A holttestet két nappal később ásta el Kisősiben úgy, hogy a gyermek születéséről a környezete semmit sem tudott.

Az ügyészség szóvivője nem közölt információkat arról, mi késztette a nőt erre a tettre, és a gyermekgyilkosság módját sem részletezte. A nyomozáshoz közel álló forrásokat idéző Adevărul szerint Nadia Lupo 2015 november közepén, titokban szülte meg a kislányt. A gyermek azonban kórházban jött világra, és születési bizonyítványt is kapott.

A nő azért bukott le, mert időközben férjhez ment, és felvette a házastársa nevét. Amikor idén névváltoztatás miatt új személyi igazolványt igényelt a lakosság-nyilvántartó hivatalban, kérték tőle a gyermek születési bizonyítványának másolatát.

Nadia Lupo a hivatalban letagadta, hogy gyermeke van, és ez felkeltette a hatóságok gyanúját. A nőt augusztusban kihallgatták az ügyészek, és végül bevallotta: valóban szült egy kislányt, akinek a holttestét elásta Kisősiben, de tagadta, hogy megölte volna a gyermekét. Azt állította, hogy a csecsemő betegségben halt meg.

Az Adevărul úgy tudja, hogy a nő maga vezette el az ügyészeket ahhoz a helyhez, ahol a gyermeket elásta. A kislány földi maradványait jelenleg a törvényszéki orvostani intézet vizsgálja. A nő ügyvédje, Mircea Ursuţa szerint nincs bizonyíték arra, hogy védence megölte volna a gyermekét. Arra azonban nem adott magyarázatot, hogy Nadia Lupo miért tartotta titokban a kislány születését 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?