Új magyar igazgatót és aligazgatót neveztek ki több Kolozs megyei iskolába

Kolozs megye több iskolájába is magyar igazgatót vagy aligazgatót neveztek ki, ugyanakkor új magyar óvodai csoport is indul a kolozsvári Waldorf óvodában – számolt be pénteken a Kolozs megyei RMDSZ.

A szászfenesi szülők és a vezetőség kérésének eleget téve hosszabbított programmal működő magyar csoport lesz a településen. Török Zoltán főtanfelügyelő-helyettes elmondta, Várfalvára és Magyarkapusra sikerült új magyar anyanyelvű iskolaigazgatót kinevezni. Az Onisifor Ghibu Elméleti Líceumban, valamint a Dési 1-es Számú Általános Iskolában is új aligazgatóval kezdik a tanévet.

„Bánffyhunyadon sikerült megoldani a Vlădeasă Szakképző Líceumban aligazgatónő helyzetét, az eddigi osztályát egy tanítóbácsi veszi át, így egy újabb pedagógusnak is sikerült állást biztosítani” – mondta el a Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettes.

Török Zoltán hozzátette, sajnos már két éve megoldatlan eset az egeres-gyártelepi iskola aligazgatói állás helyzete, hisz nem sikerül olyan személyt találni, aki elvállalná a pozíciót. „Viszont nagyon örülök annak, hogy a mai igazgatótanácsi ülésen elfogadtuk egy új magyar csoport beindítását a Waldorf óvodában, valamit a tavaly indított szászfenesi magyar óvodai csoport idéntől hosszabbított programmal működik majd” – mondta a főtanfelügyelő-helyettes.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?