Naponta koboznak el lopott fát a Székelyföldön

Másfél köbméter rönkfát szállító szekeret tartóztattak fel hétfőn délután a gyergyóditrói rendőrök. A helybéli fuvaros a szállított fenyőrakományról semmiféle hivatalos okmányt nem tudott felmutatni, ezért a teljes faanyagot elkobozták, a szekér tulajdonosát pedig 200 lejre bírságolták.

Vasárnap a Csíkszeredához közeli Ábrahámfalván értek tetten egy helybéli férfit egy gyertyán és egy bükkfa kivágásán. 2800 lejre bírságolták meg, az okozott kár 122 lej.

Múlt hét péntekén egy átfogó ellenőrzés során Csíkszentimrén állítottak meg egy teherautót, melynek a rakterében mintegy hét köbméter bükkfát találtak. Az autóban tartózkodó két helybéli sem szállítólevelet, sem a körülbelül 700 lej értékű fa eredetét igazoló okiratot nem tudták felmutatni. Számukra 2000 lejes bírságot rótt ki a rendőrség.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőrfőfelügyelőség szóvivőjének elmondása szerint a falopások száma lassan, de csökkenőben van az előző évekhez képest. A rendőrség honlapjára több, témába vágó közlemény is felkerült az utóbbi időben, és a hatósági eljárások tempója is felgyorsult, több a lezárt ügy.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?