banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FRISSÍTVE – Részvétét fejezte ki az elnök és a kormányfő a kabuli merénylet román áldozata családjának

FRISSÍTVE: Részvétét fejezte ki Klaus Johannis államfő és Viorica Dăncilă miniszterelnök kedd este a Kabulban történt terrortámadás román áldozata családjának.

Az elnök határozottan elítélte a merényletet, amelyben az afganisztáni román nagykövetség egyik képviselője meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült.

„Részvétemet fejezem ki a gyászoló családnak, és mielőbbi felépülést kívánok a merényletben megsérült román állampolgárnak. Ugyanakkor megerősítem mély elköteleződésünket a terrorizmus elleni küzdelem mellett" – idézi Iohannist az Államelnöki Hivatal közleménye.

A merénylet – amelyben Románia kabuli diplomáciai képviseletének egyik tagja meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült – hétfőről keddre virradóan történt Afganisztán fővárosában. A külügyminisztérium közleménye szerint a támadás a román nagykövetségnek is helyet adó kabuli épületet érintette, és külföldi állampolgárok ellen irányult.

Viorica Dăncilă miniszterelnök is elítélte az afganisztáni román nagykövetség elleni terrortámadást.

„A szörnyű kegyetlenség – amelyben több külföldi állampolgár meghalt és több mint százan megsérültek – nem ingatja meg elszántságunkat, és nem térít el attól, hogy nemzetközi partnereinkkel együtt folytassuk a terrorizmus elleni küzdelmet" – írta Facebook-bejegyzésében a kormányfő.

 

A miniszterelnök ugyanakkor részvétét fejezte ki a merényletben elhunyt román állampolgár családjának, és gyógyulást kívánt a sérülteknek, majd megjegyezte, hogy a kormány a továbbiakban is támogatni fogja a béke és az ország stabilitásának visszaállítását célzó afganisztáni akciókat.

(Címlapfotó forrása: time.com)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?