Bírósági döntésre volt szüksége, hogy pótérettségizhessen, övé lett a legjobb jegy

Bírósági úton szerzett jogot az őszi érettségin való részvételre az a Fehér megyei lány, aki a legjobb eredményt érte el: minden írásbeli vizsgán 9-esnél nagyobb jegyet kapott a kedden közzétett adatok szerint. 

A lány a Mária Királynő Művészeti Líceum tanulójaként végzett, majd jelentkezett a júniusi érettségire. A szóbeli angol vizsgán megszólalt a mobiltelefonja, ezért - csalásra tett kísérlet miatt - kizárták a vizsgáról. A szabályzat értelmében a csalás miatt kizárt érettségizőknek a következő két érettségi szesszióban nincs joguk beiratkozni a megmérettetésre. A lány azonban beperelte a Fehér megyei tanfelügyelőséget, arra hivatkozva, hogy az angol szóbeli során korábban behívták vizsgázni, mint ahogy a kezdés időpontja az ütemtervben szerepelt, így a sietség és az idegesség miatt zsebében felejtette a telefonját.A Fehér megyei törvényszék a lánynak adott igazat, és elrendelte az ellene foganatosított szankció felfüggesztését, így a lány beiratkozhatott az őszi érettségire. 

A kedden közzétett eredmények szerint az ifjú hölgy az írásbeli vizsgákon román nyelv és irodalomból 9,25-ös, történelemből 9,25-ös, logikából 9,80-as jegyet kapott. Ezek a legnagyobb, idei őszi érettségin kapott jegyek Fehér megyében. 

Kapcsolódók

Kimaradt?