Megtalálták a két gyermek életét megmentő fiatal holttestét a Fekete-tengerben

Megtalálták a vízben annak a fiatalembernek a holttestét, aki élete feláldozásával mentett ki a hullámok közül két gyermeket szombaton. Silviu Marian Iosifnak hívták, 32 éves volt, és a Pro Románia párt nyári egyetemére érkezett Olimpra Dâmbovița megyéből.

Szombaton délután a tengerparton szélriadó volt, ennek ellenére két gyermek bement a vízbe fürödni, és elragadták őket a hullámok. A fiatalember utánuk vetette magát, kimentette őket, de már nem tudott kijönni a partra. A hatóságok késő estig keresték a tengerben, eredménytelenül. Az Antena1 közlése szerint végül vasárnap reggel 7 óra körül megtalálták a holttestét a vízben.

Victor Ponta pártelnök szombat este közölte: a Pro Románia párt tagja volt a fiatalember, aki élete feláldozásával kimentette a két gyereket vízből. A tragédia miatt törölték az alakulat fiataljainak meghirdetett nyári egyetem további programját.

 

A politikus szerint az egybegyűlteket „sokkolták” a történtek, Ponta részvétét fejezte ki kollégájuk családjának, akit "egy igazi hősnek" nevezett, mert megmentett két gyereket, akiket nem is ismert. A Pro Románia nyári egyeteme szombaton kezdődött Olimpon, és a programok vasárnap is folytatódtak volna.

Az utóbbi napokban a tengerparton magas hullámok és erős part menti örvények vannak - csak pénteken hatan fulladtak a vízbe Mamaián, Eforién és Olimpon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?