A gyerekek kétharmadát íratták iskolába Háromszéken

A háromszéki gyerekek kétharmadát az első fordulóban beíratták előkészítő osztályba szüleik, tájékoztatott Keresztély Irma. A Kovászna megyei főtanfelügyelő lapunknak elmondta: összesen 2300 előkészítő osztályos kisdiákra számítanak, és közülük 1600-at beírattak szüleik az ősszel induló 61 osztály valamelyikébe.

Az iskolák ezekben a napokban érvényesítik azok beiratkozását, akik a körzetükből jelentkeztek, és egy előzetesen közölt kritériumrendszer alapján elemzik azok helyzetét, akik az iskolai körzeten kívülről érkeztek, mondta Keresztély Irma, aki szerint az iskolák április 29-én, hétfőn teszik közzé azok névsorát, akiket beiskoláztak, és közlik a szabadon maradt helyeket is, amelyekre május 8 és 17-e között lehet iratkozni.

Mint ismert az előkészítő osztályokba azok a gyerekek mehetnek, akik augusztus 31-ig betöltik a hat évet. Aki szeptember 1 és december 31 között tölti a hat évet, a pszicho-pedagógusok felmérése alapján javasolják, hogy maradjon még egy évet az óvodában, vagy már kezdheti az iskolát. Az előkészítő osztályokban tanító 160 háromszéki pedagógus számára júniusban és júliusban szerveznek ingyenes felkészítőket.

A Kovászna megyei tanfelügyelőség arra hívta fel a figyelmet, hogy az óvodákba való beiratkozás idén csak akkor kezdődik, amikor lezárták a beiskolázásokat, vagyis leghamarabb június 1-én.

Kapcsolódók

Kimaradt?