Hargita megye: cserbenhagyta az autó alá temetett fiút a balesetet okozó sofőr

Autóbaleset történt szerdán a Hargita megyei Tölgyesen. A szerencsétlenségért felelős, ittas sofőr elmenekült a helyszínről, magára hagyva a felborult gépkocsi alá temetett, súlyosan sérült utastársát.

A Hargita megyei rendőrség beszámolója szerint a vélhetően nagy sebességgel haladó autó lesodródott az úttestről, áttörte egy gazdaság kapuját, és az udvaron felborulva állt meg. A gépkocsi maga alá temette az egyik utast, egy 17 éves, gyergyóhollói fiút, aki eszméletlen állapotban volt, amikor kihúzták a roncsok alól a rohammentők.

A súlyosan sérült áldozatot a maroshévízi kórházba szállították. Rövid nyomozás után kiderült, hogy az autónak volt még egy utasa, egy 15 éves, szintén gyergyóhollói fiú. Őt az otthonában találták meg a rendőrök. Mivel erősen fájlalta a karját, őt is kórházba szállították.

Időközben a rendőrök azonosították és megtalálták az otthonában a helyszínről elmenekülő sofőrt is. A 20 éves, gyergyóhollói fiatalembert megszondáztatták, a műszer 0,74 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott.

A sofőr ellen ittas vezetés, gondatlanságból elkövetett testi sértés és a baleset helyszínének elhagyása miatt indult eljárás.

Kapcsolódók

Kimaradt?