Ritka fogás Háromszéken: ötvenen egy autóban

„Így lehet elköltöztetni egy lakónegyedet”, ezzel a megjegyzéssel tettek közzé egy kisfilmet a Facebook közösségi oldalon, amelyen az látható, hogy a sepsiszentgyörgyi Bodok szálló parkolójában, a közlekedési rendőrség székháza mellett, egy teherszállító furgonból a sofőrön kívül még 48 személyt szállít ki a rendőrség. A bejegyzést megosztotta az ország legnépszerűbb rendőre Marian Godină is, így hamar rendkívül népszerű lett a videó.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Mădălina Ghirdă szerint a közlekedés rendészek augusztus 20-án, rutinellenőrzésre állították meg a 11-es országúton közlekedő, Kovászna megyei rendszámú furgont, és meglepetésükre a 31 éves sofőr mellett a jármű teherszállításra alkalmas rakterében 48 utast találtak egymás hegyén-hátán. A sofőrt törvénytelen személyszállításért bírságolták meg és hat hónapra bevonták az autó rendszámát is.

A háromszéki rendőrség szóvivője hozzátette: az elmúlt napokban nem ez volt egy egyetlen ilyen eset, hiszen szombaton a közlekedés rendészek egy hasonló „szállítmányt” fogtak a Sepsiszentgyörgy és Kovászna közti útvonalon. Ez esetben a kisteherautóban a 63 éves sofőr mellett még 24 utast találtak. Ezt a gépkocsivezetőt is megbüntették és autója rendszámát hat hónapra bevonták. Feltételezések szerint ebben az időszakban egyes gazdák mezőgazdasági munkálatokra szállítják ilyen módszerekkel az idénymunkásokat.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?