Ezért nem engedték be Romániába a Viszkist

Instagram-oldalán számolt be a Viszkis nével elhíresült Ambrus Attila arról, hogy nem engedték át a határon a kislányát.

Ambrus Attila a családjával szeretett volna Erdélybe utazni, ahol amellett, hogy a kerámiát árulta volna a X. Kolozsvári Magyar Napokon, egy kis pihenést is tervezett. A határon azonban nem engedték át őket, hat hónapos kislányának ugyanis nem volt útlevele, így vissza kellett fordulniuk. 

„A határon szállítólevelet kértek tőlem, ami nem volt, hiszen a saját kerámiáim voltak az autóban. Utána a román határőr bekukucskált az autóba, és ahogy meglátta Annát, kérte az útlevelét. Féléves a gyerek, hónapról hónapra változik, nem gondoltam, hogy szükség lesz a papírra, hiszen adó- és lakcímkártyája is van, de belátom, nem voltam elég körültekintő... Viszont emiatt vissza kellett fordulnunk, ki kell hagynunk a Kolozsvári Magyar Napokat, elnézést kérek azoktól, akik várták a megrendelt kerámiákat, csak postán tudom küldeni azokat” - mondta a Blikknek Ambrus.

Mint elmondta, évente kétszer szokott Erdélybe látogatni, most azonban a kislányát is hozta volna. „Feleségem, Réka nevelgeti a babát, először utazhattunk volna együtt. Szerettem volna meglátogatni Szentléleken a nagymamám sírját, az édesapámat pedig Csíkszeredán, ráadásul a családommal, de úgy néz ki, erre még várni kell” – tette hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?