Tăriceanu: Johannis csak egy robot, aki elmondta a szövegét a tengerészet napján

Călin Popescu-Tăriceanu szerint Klaus Johannis államfő képtelen bárminemű emberi reakcióra, nincs empátiakészsége. Ezt egy szombati Facebook-bejegyzésben írta a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke annak kapcsán, hogy az államfő semmiféle reakciót nem mutatott, amikor a tengerészet napja alkalmából mondott beszéde közben elájult a közelében egy katona.

Bejegyzésében Tăriceanu hangsúlyozza, Johannis mindig vesszőpontossággal adja vissza a tanácsadói által megírt beszédeket, amelyeket aztán azonnal közzétesznek az Államelnöki Hivatal honlapján is. „Azt azonban nem gondoltam volna, hogy egy mandátuma végéhez közeledő államfőt még a legtermészetesebb emberi empátia sem térít el a megírt beszédtől. A tengerészet napja alkalmából tartott ünnepségen láthattuk, hogy Klaus Johannis még csak meg sem rezzent, amikor egy katona elájult mellette” – írta Tăriceanu.

 „Ez is egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az elnök minden helyzetben képtelen az emberi reakcióra, kivéve ha hiányzik a fogas, ahova felakassza a kabátját. Nem kellett volna elsősegélyben részesítenie vagy az 112-t hívnia, de szerettünk volna látni legalább egy emberi rezzenést, egy aggodalmaskodó pillantást, azt, hogy kicsit elakad a beszédben. Ehelyett csak egy robotot láttunk, aki elmondta a szövegét a beépített szoftver alapján, majd elhagyta a színpadot" – áll a bejegyzésben.

Tăriceanu hozzáteszi, „egész hadseregnyi trollt" mozgósítottak pénteken a virtuális térben, hogy az államfő védelmére keljenek, és az „elnöki érzéketlenséget védők" között olyanok is voltak, akik „néhány évvel ezelőtt az egyik politikai szereplő fejét követelték", amiért nem állt meg az autóval, amikor a gépkocsit felvezető egyik motoros rendőr balesetet szenvedett.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?