Hét személyt vettek őrizetbe Kolozsváron kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt

Hét személyt vett őrizetbe 24 órára etnobotanikus szerek forgalomba hozása gyanújával a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Kolozs megyei ügyosztálya. A DIICOT közleménye szerint a társaság tavaly óta foglalkozott etnobotanikus szerek eladásával foglalkozott a város területén.

Az ügyészek szerint a hét gyanúsított közül hárman külföldről szerezték be a szintetikus kannabinoidokat, majd előállították – olykor a többi gyanúsított segédletével – a tudatmódosító szereket és forgalomba hozták azokat.

Tevékenységük nyomainak elrejtése érdekében a szerek eladásásával foglalkozó személyek „szolgálati telefonokat” használtak, amelyeket gyakran cseréltek. Gyakran változtatták a raktáraik helyét is, állítják a nyomozók.

A DIICOT Kolozs megyei ügyészei és a bűnügyi rendőrség tagjai kedden 18 házkutatást végeztek 15, pszichoaktív szerek forgalmazásával gyanúsított személy lakásán.

A házkutatások során a hatóságok lefoglaltak 743 gramm, kristályos pszichoaktív szert, 199,4 grammnyi növényt, 169,4 gramm szintetikus kannabinoidot, 15 tablettát, valamint 3 laptopot, egy merevlemezt, 37 mobiltelefont, egy légpisztolyt, illetve 8000 eurót és 10 658 lejt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?