banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Zajlanak a katonai temetőben az úzvölgyi megemlékezés előkészületei

A csíkszentmártoni önkormányzat hétfőn hozzáfogott az úzvölgyi katonai temető rendbetételéhez annak érdekében, hogy az augusztus 26-ai megemlékezést méltó körülmények között tarthassák meg – közölte a Maszollal Ravasz Arnold falumenedzser.

Tájékoztatása szerint a hétfői akcióban a csíkszentmártoni önkormányzat alkalmazottai mellett csíkszentkirályi, csíkszentsimoni, csíkkozmási, tusnádi és kászoni munkások is kivették a részüket.

Most már összeállt a megemlékezés végleges programja is. E szerint augusztus 26-án 15 órától a Csíkszenttamási Ifjúsági Fúvószenekar műsora fogadja a katonai temetőbe érkezőket, 15.30-tól bevonulnak a hagyományőrzők, utánuk a Csíkborzsovai Férfikórus előadása lesz látható és hallható.

16 órától kezdődik az ünnepi szentmise, amelynek meghívott szónoka Böjte Csaba ferences szerzetes lesz. 17 órától a testvéregyházak felszólalóinak lesz lehetősége megosztani gondolataikat a jelenlévőkkel, majd a kegyelet koszorúinak elhelyezése következik. Fél hattól a jelenlévő fúvószenekarok közös előadása zárja a programot.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?