A PNL megkezdte a Johannis elnökjelöltségét támogató aláírásgyűjtést

Szüksége van egy jelzésre a román állampolgárok részéről, hogy támogatják őt – jelentette ki Klaus Johannis államfő szombaton, a fővárosi Egyetem téren, ahol a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elindította az aláírásgyűjtési kampányát az elnökválasztásra.

„Szükségem van erre a jelzésre a románok részéről, azt akarom, hogy együtt folytassuk. Fontosnak tartom ebben a pillanatban azt hangsúlyozni, hogy együtt, mivel együtt kell újraépítenünk a román államot” – fogalmazott.

Szerinte a Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányzása kudarcközeli állapotba taszította Romániát. „Világos tehát: ez így már nem mehet tovább, szinte mindent újra kell építenünk. Tudom, mit kell tennünk, és meggyőződésem, hogy a parlamenti választások után, legyenek azok rendesek vagy előrehozottak, összehozok egy erős csapatot, amellyel elkezdhetjük a munkát egy normális, egy jobb Románia érdekében” – fejtette ki támogatói körében.

Az államfő utalt ugyanakkor a Victoriei térre tervezett tüntetésre is.

„Augusztus 10., most egy éve valami olyasmi történt, ami nagyon szépen kezdődött, de azután a rendszerváltás utáni időszak egyik nagy tragédiájába torkollott. A PSD-s kormány botokkal, könnygázspray-vel támadt rá saját állampolgáraira. Én nem akarom, hogy ez valaha is még egyszer megismétlődjön” – mondta Johannis, hozzátéve, ki kell hogy derüljön, mi is történt egy évvel ezelőtt és kik a felelősök érte.

A bukaresti Egyetem téren jelen volt többek között Ludovic Orban PNL-elnök, Rareş Bogdan európai parlamenti képviselő, Violeta Alexandru, a fővárosi szervezet elnöke, valamint kerületi pártelnökök és önkéntesek.

Az elnök szimpatizánsai többek között „Egy normális Romániáért”, „Johannis az én elnököm” feliratú plakátokkal vonultak fel.

Kapcsolódók

Kimaradt?