banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Rémült galaci kislány ügye: lemondott a gyermekvédelmi hatóság igazgató-helyettese

Ciprian Groza távozik tisztségéből, miután úgy fogalmazott, hogy a vér borította kislány – akinek a járőrkocsiban ülő rendőrök nem voltak hajlandóak segíteni –, önszántából létesített szexuális kapcsolatot a vele egyidős barátjával. A Galac Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) távozó igazgató-helyettese, és egyben szóvivője, azt is mondta, hogy egy „szerencsétlen eset” történt.

A Galac megyei tanács elnöke – melynek alárendeltségébe tartozik a megyei gyermekvédelmi hatóság – elfogadthatatlannak tartotta Ciprian Groza kijelentéseit, és kérte a lemondását. Ennek ellenére ez utóbbi a Hotnews-nak úgy nyilatkozott: távozásáról ő maga döntött, és vállalja, hogy félreérthetően kommunikált.

Mint írtuk, a közösségi médiában hétvégén megjelent felvételek szerint két galaci rendőr nem szállt ki a járőrkocsiból, holott egy rémült kamaszlány állt melettük az utcán, deréktől lefele teljesen véresen. A lány segítségére – akit olyan sokk ért, hogy megszólalni sem tudott – járókelők és két biztonsági őr sietett, de ők sem voltak ráhatással a rend őreire. Végül a galaci gyermekkórházba, majd a megyei sürgősségi kórház nőgyógyászati osztályára szállították, ahol megműtötték.

Orvosi források és a megyei mentőszolgálat vezetője szerint a 14 éves lányt megerőszakolták, szerintük az áldozat szavaiból erre lehetett következtetni. Hangsúlyozták, a gyermek életveszélyes állapotban volt, rengeteg vért vesztett. A kórházi szóvivő nem részletezte a felállított diagnózist.

A lány két éve a gyermekvédelmisek felügyeletében van, mert szülei és nagyszülei nem tudnak gondoskodni sorsáról. A Galac Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) igazgató-helyettese azt mondta: a lány nem erőszak áldozata, mert a gyermekvédelmi hatóság pszichológusának azt állította, hogy önszántából létesített szexuális kapcsolatot a vele egyidős barátjával.

A kamaszlány vasárnap 17 és 20 óra között háromórás eltávozáson volt, ekkor találkozhatott a fiatal fiúval, akit a rendőrök ki fognak hallgatni.

 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?