banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

FRISSÍTVE – Erre intette Mihai Fifor az augusztus 10-ére tervezett tüntetés résztvevőit

FRISSÍTVE: Békés és törvénytisztelő magatartásra kérte Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter mindazokat, akik részt akarnak venni az augusztus 10-ére tervezett tüntetésen. A bukaresti főpolgármesteri jóváhagyta a tüntetést.

„Arra szeretném kérni mindazokat, akik tüntetésre készülnek a főváros különböző pontjain, hogy békésen tüntessenek, egy percig se feledjék, hogy európai állam vagyunk, ahol az állampolgárnak joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. Ez természetes dolog, ezért soha nem fogunk kísérletet tenni a megakadályozására. Ha az állampolgárok tüntetni akarnak, tüntessenek. De hangsúlyozni szeretném kérésemet, hogy mindenki, aki részt fog venni a tüntetésen, békésen tegye azt, betartva a törvényt. Semmi szín alatt nem akarjuk, hogy megismétlődjön az, ami tavaly augusztus 10-én történt” – mondta Fifor a belügyminisztérium székhelyén.

Az augusztus 10-ére tervezett tüntetésre a közösségi hálón toborozzák a résztvevőket. A tüntetésre a bukaresti Victoriei téren kerül majd sor.

Tavaly augusztus 10-én a több tízezer résztvevőt megmozgató kormányellenes tüntetésnek hatósági beavatkozás vetett véget. Több száz személy megsérült, és jelenleg is ügyészségi kivizsgálás folyik a történtekkel kapcsolatban.

FRISSÍTÉS: A bukaresti főpolgármesteri hivatal kedden közölte, hogy jóváhagyta az augusztus 10-i tüntetés megtartására vonatkozó kérést. A tüntetés helyszíne a Victoriei tér lesz, kezdeményezője a külhoni románok civil szervezete, amelyet Tomescu Tommy Joul képvisel.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?