Menesztették tisztségéből az Olt megyei és a caracali rendőrparancsnokot

Nicolae Moga belügyminiszter szombat este Slatinán bejelentette, hogy menesztették tisztségéből az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság éléről annak parancsnokát és helyetteseit. Az intézmény vezetésével Vasile Armaşu főfelügyelőt, az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) közrendfenntartási igazgatóságának vezetőjét bízták meg.

Menesztették tisztségéből Caracal város rendőrparancsnokát és helyettesét is. Az Olt megyei rendőrség alárendeltségébe tartozó összes intézmény tevékenységét kielemzik, és a szerdai kormányülésen új Olt megyei prefektust és alprefektust javasolnak majd - közölte Nicolae Moga.

A caracali ügy kapcsán tapasztalt hatósági eljárás miatt a belügyminiszter korábban menesztette a román országos rendőrség legfőbb parancsnokát, Ioan Budát.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a 15 éves, Olt megyei Alexandra Măceşanu stoppal indult Caracalba négy nappal ezelőtt, és többé nem került haza. A lány háromszor kért segítséget az 112-es sürgősségi számon, jelezve, hogy egy férfi tartja fogva. A hatóságok azonban csak 19 órával később találták meg a helyszínt, ahol csontokra és ékszerekre bukkantak. A helyszínen azonosított 66 éves férfi előzetes letartóztatásban van, a csontokról törvényszéki orvostani vizsgálat fogja megállapítani, hogy emberi eredetűek-e. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?