Fenyők árnyékában főzhetünk a Borszék Bogrács Feszten

Vasárnap reggelig lehet még jelentkezni a hétvégi Borszék Bogrács Fesztivál főzőversenyére. Már több mint kéttucatnyi csapat jelentkezett, közölték a szervezők.

Második kiadásához érkezett a borszéki sípálya környékén megszervezett multikulturális, művészeti és gasztronómiai fesztivál, amelynek kiemelkedő eseménye a vasárnapi főzőverseny.A vasárnapi vetélkedőre bárki benevezhet, a háromtagú csapatoknak egyetlen, szabadon választott bográcsos ételt kell főzniük – legkevesebb 20 porciónyit. A zsűrizésnél többek között számítani fog a recept eredetisége, a szakmai hozzáértés, a tálalás esztétikája, a megadott tematika betartása, és természetesen az ízvilág. A nemzetközi gasztronómiai versenyek szabályzatának megfelelően a sorrendet az egyes zsűritagok által adott pontszámok átlaga határozza meg. A zsűrit Cosmin Dragomir, a GastroArt blog szerzője, Cristian Tabără neves televíziós szakember, illetve Konyari Sándor magyarországi mesterszakács alkotják. A 10-15 óra között megtartott vetélkedőre 150 lejbe kerül a nevezés, a szabályzat itt érhető el

Szombaton a vetélkedő felvezetőjeként tíz nemzeti kisebbség kulináris világát mutatják be. A kulináris és zenei kínálattal kecsegtető Borszék Bogrács Fesztivál kínálatában a multikulturalitás és a kultúra egyaránt fontos elem, emellett pedig filmvetítések, tánc, különböző sportesemények, kiállítások, fotós és kerékpáros túra is szerepel a programban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?