FRISSÍTVE: Ételmérgezéses tünetekkel vittek kórházba 13 Borszéken tábozoró gyermeket

Ételmérgezésre utaló tünetekkel vittek kórházba 13 gyermeket egy borszéki sporttáborból.  Frissítés: a gyermekek jól vannak. 

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Alina Ciobotariu szerint a 13 és 15 év közötti gyerekeket mentővel előbb a maroshévízi kórházba szállították a szombatra virradó éjszaka. 

Később hatot közülük átvitték a csíkszeredai kórház sürgősségi osztályára. 

Frissítés: Jó az állapota annak a 13 gyermeknek, akiket ételmérgezésre utaló tünetekkel vittek kórházba egy borszéki sporttáborból. A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság járványügyi kivizsgálást indított az eset kapcsán. 

A péntekről szombatra virradó éjszaka 13, Borszéken táborozó gyermeket szállítottak a maroshévízi kórházba ételmérgezéses tünetekkel. Később hatot közülük beutaltak a csíkszeredai kórház fertőzőosztályára. A megyeszékhelyi egészségügyi intézmény sajtószóvivője, Kiss Edit szerint mind a hat, 12 és 14 év közötti gyermek állapota jó, kivizsgálták őket és megkapják a szükséges kezelést. 

A maroshévízi kórházban levő gyerekek is jól vannak, ők hamarosan hazatérhetnek Iaşi-ba, ahonnan egy kosárlabdatáborba jöttek Borszékre - mondta a Hargita megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Alina Ciobotariu. 

A megyei közegészségügyi igazgatóságot vezető dr. Tar Gyöngyi szerint már elkezdték a járványügyi kivizsgálást, hogy felderítsék a megbetegedés okát. Állítása szerint a gyerekeknél már csütörtökön jelentkezett a hányás, hasmenés, de nem fordultak orvoshoz. "A gyerekek jól vannak, hamarosan hazamehetnek, a szüleik már útban vannak, hogy hazavigyék őket" - tette hozzá. Az igazgató azt mondta, eddigi információik szerint a gyerekek nem a szálláshelyükül szolgáló villában étkeztek, hanem egy étteremből szállították ki nekik az ételt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?