Gyomrában kokaint szállító utast kapcsolt le a román határőrség

Őrizetbe vettek a bukaresti Henri Coandă repülőtéren egy 27 éves ukrán állampolgárt, aki a gyomrában próbált Brazíliából Ukrajnába csempészni 143 gramm kokaint, 18 kapszulába rejtve.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) és a Román Országos Határrendészet (IGPF) tájékoztatása szerint a férfi Brazíliában nyelte le a kokaint tartalmazó kapszulákat, majd Sao Paolóban repülőre szállt, és Barcelonában, majd Bukarestben átszállva tartott Ukrajna felé.Az Henri Coandă repülőtéren a csomagellenőrzés során semmi törvényelleneset nem találtak nála, de a határőrök kockázatelemzése nyomán az a döntés született, hogy specifikus átvizsgálásnak vetik alá. A határrendészet röntgengépével végzett átvilágításkor 18 kapszulát fedeztek fel a gyomrában. A férfit rendőri kísérettel kórházba szállították, majd miután a kapszulák távoztak a szervezetéből, azok tartalmát laboratóriumban vizsgálták meg, kiderítve, hogy a férfi 143 gramm kokaint szállított a gyomrában. 

Az ügyészség a férfi harminc napos előzetes letartóztatásba helyezését kérte a bukaresti törvényszéktől veszélyes kábítószerek csempészése miatt.

Amennyiben vállalkozása sikerrel járt volna, az ukrán férfi 500 eurót kapott volna hazájában az őt megbízó bűnszervezettől.

Kapcsolódók

Kimaradt?