Ilyen lesz az időjárás július elején Erdélyben

Jelentősen felmelegszik az idő Romániában a következő napokban, július elejétől pedig visszatér a kánikula: a hőmérők 38 fokot is mérhetnek, a hőérzet pedig ennél is magasabb lehet, figyelmeztetnek a meteorológusok.

A hőség már vasárnap beköszönt az ország nagy részén, hétfőn és kedden pedig tovább melegszik az idő, helyenként elérve a 37 Celsius fokot is. Románia északi részén kedden viharokra lehet számítani, a levegő azonban nem hűl le, jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.Vasárnapra a sokéves átlagnak megfelelő hőmérséklet várható, az égbolt keleten és dél-keleten változó lesz, az ország többi részén tiszta. A szél mérsékelten fúj, várhatóan csak a hegyvidéken erősödik fel időnként. A csúcshőmérsékleti értékek 25 és 32 fok között mozognak majd, a legalacsonyabbak pedig 12 és 21 fok között, kivéve Erdély keleti részét, ahol 8 fokig is lehűl a levegő.

Hétfőn tovább melegszik a levegő, az alacsonyabban fekvő területeken, a síkságon és a fennsíkokon kánikulára és hangsúlyos diszkomfort-érzetre kell számítani. A legmagasabb értékek 29 és 36 Celsius fok között mozognak majd, a legalacsonyabbak várhatóan 9 és 24 fok között.

Kedden is marad a hőség. Az ország északi részén délután és este időnként felhős lesz az ég, helyenként erős szél, sőt szélvihar, záporeső és villámlás várható. Jelentős csapadékmennyiségre lehet számítani, helyenként jégeső is eshet. A legmagasabb hőmérsékleti értékek 29 és 37 fok, a legalacsonyabbak 11 és 23 fok között mozognak majd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?