Dăncilă autópályákról és külföldi szavazatokról beszélt a PSD kongresszusán

Viorica Dăncilă miniszterelnök szombaton azt mondta, vállalja, hogy a kormány mandátumának lejártáig megépítenek „egy autópályát az elejétől a végéig".

„A kormányzás nem volt tökéletes eddig, de hatékony volt. Büszkék lehetünk a megvalósításainkra. A románoknak nincs idejük várni. A románoknak befektetésekre van szükségük. (...) Vállalom, hogy megépítünk egy autópályát az elejétől a végéig. Nem fogok többé tolerálni semmiféle késést” - fogalmazott a miniszterelnök a Szociáldemokrata Párt (PSD) szombati tisztújító kongresszusán.Az európai uniós alapokról beszélve rámutatott, a PSD „nulla százalékos lehívási rátával” vette át a kormányzást a szakértői kabinettől, és mára eljutottak 30 százalékig.

„Fő célunk, hogy erősítsük a középosztályt, és ennek a hatásai már kezdenek látszani, de folytatni kell a munkát” - tette hozzá. 

Biztosítani kell a külföldön élő román állampolgárok szavazati jogát

Viorica Dăncilă miniszterelnök azt is kifejtette, hogy korrekt párbeszédre alapozva, haladéktalanul megoldást kell találni arra, hogy a külföldön élő román állampolgárok élhessenek szavazati jogukkal. A kormányfő rámutatott, megértették az európai parlamenti választáson az állampolgárok által küldött jelzést, és szem előtt fogják tartani ezt a továbbiakban. 

„Egyértelmű, hogy a külföldön élő román állampolgárok szavazati jogának biztosítása érdekében mindenféle kampánypátoszt nélkülöző, korrekt párbeszédre alapozó, gyors intézkedésekre van szükség, bár egyesek megoldások hiányában kampánytaktikákhoz nyúlnak” - fogalmazott a miniszterelnök,

Viorica Dăncilă üdvözölte a külföldi szavazást megkönnyítő törvénymódosításokkal foglalkozó parlamenti különbizottság megalakulását, és hangsúlyozta, fenntartások nélkül támogatja a levélszavazás kiterjesztését minden választásra, a többnapos szavazás bevezetését a diaszpórában élők számára, illetve a külföldi szavazókörzetek számának növelését.

„Nyilvános felhívást intézek a többi párthoz és az államfőhöz, hogy aktívan vegyék ki a részüket a probléma megoldásából, és álljanak elő konkrét javaslatokkal, ne csak bíráljanak és akadályozzanak. De bevallom, e tekintetben nincsenek nagy elvárásaim” - tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?