EMNP: péntektől gyűjtik az aláírásokat a Partiumban az SZNT európai polgári kezdeményezéséhez

Péntektől hivatalosan a Partiumban is kezdetét veszi a Székely Nemzeti Tanács történelmi régiókról szóló európai polgári kezdeményezéséhez kötődő aláírásgyűjtés, amelyet az Erdélyi Magyar Néppárt minden rendelkezésére álló eszközzel támogat – írta közleményében a párt.

A kézjegyeket papíron az EMNP helyi irodáiban és szervezeteinél gyűjtik, de a kezdeményezés online is támogatható a www.nemzetiregiok.eu címen.

Csomortányi István pártelnök a közleményben hangsúlyozta: az SZNT kezdeményezése kiegészíti a korábbi, szintén sikeres kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést (Minority SafePack Innitaitve-et).

„A néppárt megalakulásától kezdve fő programpontjának tekinti a történelmi régiók romániai visszaállítását. Hisszük és valljuk: nemcsak a magyar közösségek területi autonómiájára van szükség, hanem arra is, hogy az összes történelmi régió saját pénzügyi és közigazgatási hatáskörökkel rendelkezzen” – olvasható többek között a közleményben.

Az erdélyi magyar pártok május elején jelentették be, hogy összefognak a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által elindított, nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezés sikere érdekében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?