Viharkárok országszerte: építkezési állványt döntött le a szél Bukarestben

​Tíz megye tizennyolc településén volt szükség az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók közbelépésére az esőzések és az áradások miatt. A fővárosban egy építkezési állványt ledöntött a szél, egy másikba pedig a villám csapott.

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) közleménye szerint Arad, Bihar, Buzău, Krassó-Szörény, Hargita, Máramaros, Neamţ, Prahova, Suceava és Vâlcea megyében okozott problémákat a kedvezőtlen időjárás.

A katonai tűzoltóknak összesen 91 lakóházból, udvarból és pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, továbbá a viharos szélben az útra és autókra dőlt 23 fát, illetve két eldőlt építőipari állványt kellett eltakarítaniuk.

Az egyik építkezési állványt egy több emeletes épület taratorzásához volt felszerelve, és az alábbi felvételen látható, amint kártyavárként dől össze a szélben.

 

Hihetetlennek tűnik, de szerencsére senki nem sérült meg. A romok eltakarítása idejére a forgalmat az egyik sávon leállították.

Szintén Bukarestben villám csapott egy másik építkezési állványba – azt azért kellett lebontani, mert veszélyessé vált.

A pénteki nap folyamán és a szombatra virradó éjszaka több mint 70 riasztást adtak ki a meteorológusok és hidrológusok. A narancssárga és piros jelzésű figyelmeztetésekről a RO-Alert telefonos rendszeren keresztül küldött üzenettel is figyelmeztették a lakosságot. Szombat estig fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben az ország egész területén, több mint 4900 katonai tűzoltó áll készenlétben, hogy sürgősségi esetekben közbelépjenek – álla atasztrófavédelem közleményében.

Kapcsolódók

Kimaradt?