Ferenc pápa levélben köszönte meg a szívélyes csíksomlyói fogadtatást

Ferenc pápa Jakubinyi György érseknek címzett levelében köszönte meg a pápalátogatáskor tapasztalt szívélyes fogadtatást Csíksomlyón – adta hírül az erdélyi római katolikus egyházmegyék hírportálja, a romkat.ro.

A levélben a szentatya kifejezi örömét is afelett, hogy a látogatás lehetőséget biztosított a helyi egyház valóságaink a megismerésére. Ferenc pápa az erdélyi főegyházmegye érsekének, a püspököknek, a papoknak, a megszentelt személyeknek és a híveknek fejezi ki köszönetét azért „a szívélyes fogadtatásért és figyelemért”, mellyel előkészítették apostoli látogatását a csíksomlyói Mária-kegyhelyre.

„Örvendtem, hogy személyesen megismerhettem egyházatok valóságát, mely oly gazdag a hagyományokban, olyan élő és elkötelezett a hit örömének megvallásában. Az Úr tartson meg benneteket a hitben és az apostoli buzgóságban, a Szűzanya pedig oltalmazzon és támogassa az egyház iránti szolgálatotokat! Imáimmal kísérlek, azért, hogy a helyi egyház növekedjen és bátran tegyen tanúságot mindenki előtt Isten irgalmas szeretetéről. Imádkozzatok ti is értem! A jó Isten áldjon meg mindannyiatokat!” – áll a pápa levelében.

Kapcsolódók

Kimaradt?