banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ponta nem tudhatta, hogy nem lehet csökkenteni a villanyszámlát

A hét eleji kedvező hír ellenére úgy tűnik, mégsem törlik a villanyszámlákról az energiatermelési hozzájárulást (taxa de cogenerare), mivel jogilag nem lehetséges – tájékoztatott a Mediafax szerdán.

Niculae Havrileţ az Országos Energia Ügynökség (ANRE) elnöke szerint valószínűleg Victor Ponta miniszterelnök nem ismerte az energiatermelési hozzájárulás minden elemét, amikor azt ígérte, hogy eltüntetik azt a számláról. A járulék felszámolása első sorban amiatt nem lehetséges, mivel Románia nemzetközi szerződésben vállalata, hogy bevezeti ezt a díjat, amivel tulajdonképpen a szennyezés csökkentését támogatja.

Az ANRE elnöke szerint az energiatermelési hozzájárulás mindössze a villanyszámlák 2-3 százalékát teszi ki, és a kormányfő által sugallt információkkal ellentétben nem a zöldenergia-termelők, hanem a fűtés és villamos energia egyidejű szolgáltatását kínáló energiatermelők hatékonyságát támogatja. Havrileţ szerint azon próbálkozik az ügynökség, hogy csökkentse ezt a járulékot, de eltörölni nem lehet.
 

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?