Jelentősek a károk Csíkszentmártonban az esőzések miatt

A hétfőn lehullott jelentős mennyiségű csapadék megnövelte az alcsíki térség vízhozamát: Csíkszentmártonban a 123-as megyei út aszfaltburkolata megrongálódott, Úzvölgye fele pedig egyelőre nehézkes a közlekedés.

Becze István megyei tanácsos a helyszínen járt, elmondta: Csíkszentmártonban az elmúlt években árvíz még nem okozott ennyi kárt. Több háztartásba bejutott a víz, állatokat és vagyontárgyakat sodort magával. A megyei tanácsos beszámolója szerint minden település önkéntes tűzoltó egyesületének segítségére számítanak, az erőforrásokat a napokban Csíkszentmártonba kell csoportosítani, fogalmazott.

Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája közölte: felkérték a karbantartással megbízott céget a törmelék eltakarítására az úttestről, az önkéntes tűzoltók a hivatásos egységekkel szorosan együttműködve igyekeznek segíteni. A megyei tanács munkatársai is jelen vannak a helyszínen, felmérik a károkat és igyekeznek beavatkozni, ahol lehetséges. A viharkárok miatt soron kívüli vezetőségi ülést tartanak kedden.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?