Román rab ejtette túszul a német börtön pszichológusát

Túszul ejtette hétfőn a németországi Lubeckben található börtön pszichológusát egy 36 éves, szexuális agresszió miatt elítélt román rab.

A német speciális rohamegységek bevetésére volt szükség annak az 5 órás túszdrámának a megoldására, amelyet egy 35 éves román elítélt okozott. A szexuális agresszió miatt bezárt Daniel P. hétfő délután, helyi idő szerint 15 óra körül szegezett kést a pszichológus torkához. 

A börtönőrök lezárták az épületszárnyat, ahol a román férfi túszul ejtette a nőt és igénybe vették egy hivatásos túsztárgyaló szolgálatait, aki megpróbálta jobb belátásra bírni Daniel P.-t. Mivel a túszejtő nem mutatott hajlandóságot a nő szabadon bocsátására este 8 üra körül a német speciális egységek közbeléptek. A Lubeck Online című helyi portál tájékoztatása szerint rohamrendőrök hang és fénygránátokkal lepték meg a túszejtőt, és sértetlenül kimenekítették a pszichológust.

Daniel P. enyhe sérüléseket szenvedett a bevetés során. Egyelőre nem tisztázott, hogy a román rabnak miként sikerült késhez jutnia, túszul ejteni a börtönben dolgozó pszichológust, de az sem világos, hogy mi áll a tette mögött. 

Kapcsolódók

Kimaradt?